fbpx

Zupa krem z dyni

Wartości odżywcze na porcję - 1/2 :

Kalorie

0 kcal

Białko

0 g

Węglowodany

0 g

Tłuszcze

0 g

Wartości odżywcze na porcję - 1/2 z pieczywem :

Kalorie

0 kcal

Białko

0 g

Węglowodany

0 g

Tłuszcze

0 g

Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni – jesień pełną parą, co odważniejsi jeszcze ubrani w krótkie spodenki no i co za tym idzie plaga przeziębień.. Idealnym rozwiązaniem będzie niskokaloryczna, rozgrzewająca zupa z jakże sezonowego warzywa jakim jest dynia.

Składniki :

-400 g dyni
-30 g łuskanych pestek dyni
-10 g oliwy z oliwek
-2 ząbki czosnku
-natka pietruszki
-kostka rosołowa warzywna
-100 g pieczywa – opcjonalnie

Przygotowanie :

1. W garnku podsmaż czosnek na oliwie z oliwek.
2. W tym samym garnku ugotuj 500 ml bulionu z kostki rosołowej.
3. Dodaj do garnka pokrojoną w kostkę dynię i dopraw wg uznania.
4. Zmiksuj zupę blenderem na krem.
5. Wyłożoną potrawę posyp pestkami dyni i posiekaną natką pietruszki.
6. Opcjonalnie zjedz z pieczywem

Copyright © 2019 Wojciech Żyłka Wysportowany - Trener personalny Katowice