fbpx

Zielona szakszuka

Wartości odżywcze na porcję:

Kalorie

0 kcal

Białko

0 g

Węglowodany

0 g

Tłuszcze

0 g

Zielona szakszuka

Jajka są częstym wyborem w diecie osób aktywnych dlatego z czasem sama jajecznica może się znudzić. Dlatego jako dzisiejszy przepisz wpada zielona szakszuka. Prosty przepis a jakże smaczny przepis którego musicie spróbować!

Składniki :

-2 średnie jajka
-150-200 g świeżego szpinaku
-100 g pomidorów koktajlowych
-10 g oliwy z oliwek
-7 g masła klarowanego
-1 ząbek czosnku
-sól i pieprz mielony

Przygotowanie :

1. Szpinak opłucz i osusz.
2. Na patelni, na oliwie zeszklij czosnek.
3. Dodawaj porcjami szpinak, od czasu do czasu mieszając, aż cały zmięknie.
4. Dodaj masło, posól i przypraw pieprzem.
5. Zrób wgłębienia i wbij w nie po jednym jajku. Zmniejsz ogień i smaż, aż białka się zetną (około 10-15 minut). Możesz smażyć pod przykryciem.
6. Na koniec dodaj pokrojone pomidorki i pokruszony twaróg.

Polub mój profil na FB i bądź na bieżąco z nowymi przepisami!

Copyright © 2019 Wojciech Żyłka Wysportowany - Trener personalny Katowice