fbpx

Wegańskie spaghetti pomidorowe z tofu

Wartości odżywcze na porcję:

Kalorie

0 kcal

Białko

0 g

Węglowodany

0 g

Tłuszcze

0 g

Wegańskie spaghetti pomidorowe z tofu

Potrawy wykluczające produkty pochodzenia zwierzęcego zyskują coraz więcej popularności. Okazuje się, że wcale nie trzeba rezygnować z ulubionych potraw jedynie trochę je dopasować do swoich potrzeb. Także tym daniem łamiemy kolejne schematy bo jest tutaj dużo białka, świetnie smakuje i nie ma w nim ani trochę mięsa.

Składniki :

-100 g makaron spaghetti z ciecierzycy
-200 g pomidory krojone z puszki
-50 g passaty pomidorowej
-100 g tofu naturalne
-10 ml olej rzepakowy
-1 ząbek czosnku
-natka pietruszki
-curry

Przygotowanie :

1. Podsmaż na tłuszczu posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek. Dodaj tofu i podsmaż w przyprawie curry.
2. Duś z pomidorami na małym ogniu.
3. Ugotuj makaron w osolonej wodzie według przepisu.
4. Odcedź makaron i przełóż na talerz, dodaj sos i posyp posiekaną pietruszką.

Polub mój profil na FB i bądź na bieżąco z nowymi przepisami!

Copyright © 2019 Wojciech Żyłka Wysportowany - Trener personalny Katowice