
„Jak boli to rośnie”
„Jak boli, to rośnie” – powiedzenie, które krąży po siłowni początków jej istnienia. W ten sposób wielu adeptów siłowni stara się uzasadnić swoje metody treningowe i utwierdzić w przekonaniu, że ćwiczą jak należy. Ale czy aby na pewno tak jest?

Zupa krem z dyni
Zupa krem z dyni – jesień pełną parą, co odważniejsi jeszcze ubrani w krótkie spodenki no i co za tym idzie plaga przeziębień.. Idealnym rozwiązaniem będzie niskokaloryczna, rozgrzewająca zupa z jakże sezonowego warzywa jakim jest dynia.

Na czym smażyć?
Smażenie to jeden z najczęściej wykorzystywanych sposobów na przyrządzenie potraw, którego podstawą jest tłuszcz. Mimo, że proces ten jest mniej zdrowy niż gotowanie czy pieczenie, to jednak trudno z niego całkowicie zrezygnować. A więc z czego korzystać?

Trufle czekoladowo-wiśniowe
Słodycze… często pociąg do nich potrafi zaprzepaścić całe nasze starania wytrzymania na diecie. Rozwiązanie? Wprowadzić je do swojego jadłospisu. Połączenie czekolady, wiśni, miodu i kokosu z dodatkiem twarogu którego nawet nie wyczujecie.

Trening na czczo
Nasze codzienne wybory często uwarunkowane są obecnie panującymi trendami. Świat fitnessu niczym się nie różni w tej kwestii. Co chwilę pojawią się jakaś magiczna formuła, nowy sposób treningu, odżywiania, który ma wprowadzić rewolucje niczym ta od Magdy Gessler.

Chili con carne
Moi podopieczni zwykle reagują niedowierzaniem, że takie danie pojawia się w ich diecie redukcyjnej. Jednak szybko ich uspokajam bo z odpowiednim doborem składników prawie wszystko się tam może znaleźć.
Copyright © 2019 Wojciech Żyłka Wysportowany - Trener personalny Katowice